top of page

Hun Fisker x Aalesund Oljeklede


I en fiskers hverdag er man avhengig av skikkelig utstyr. Utvalget av arbeidstøy for kvinner i fiskeri- og havbruksnæringen har i lang tid vært svært begrenset - dette skal Hun Fisker og Aalesund Oljeklede gjøre noe med!


Ved starten av 2023 ble vi kontaktet av Åslaug Bjørnevik og Holly Brooks fra designavdelingen til Aalesund Oljeklede med ønske om å utvikle en kolleksjon i samarbeid med Hun Fiskers medlemmer. Engasjementet fra de og Hun Fiskers medlemmer har fått ballen til å rulle kjapt, og prosjektet er godt i gang.


Er arbeidstøy en del av fremgangen på likestillingssiden - Ja, så absolutt! Tilpasset og trygt arbeidstøy er faktisk en hjertesak for en stor andel kvinnelige fiskere. Mer inklusivt utvalg av arbeidstøy er helt sentralt for bedre sikkerhet og komfort.


Under medlemssamlingen i Oslo sommeren 2023 ble det avholdt en workshop hvor Hun Fiskers medlemmer fikk kartlegge ønsker og behov, komme med erfaringer og anbefalinger for den kommende kolleksjonen. Ønsker som gikk igjen var for eksempel:

  • Bedre passform for kvinnelige former

  • Større utvalg av lengder på bukser

  • Flyteelementer som er tilpasset kvinnelig fysikk

  • Fokus på detaljer som lommer, knapper og mansjetter

  • Forsterkning på typiske slitestederEn gruppe medlemmer er for øyeblikket i gang med testing av de første modellene fra kolleksjonen. Nestleder Ida Marie Grape er en av dem og sier følgende:


"Jeg merker at passformen til dette oljehyret er mer tilpasset kvinner enn noe annet jeg har brukt - akkurat slik vi etterspurte. Kvaliteten virker også å være slitesterk og robust. Jeg ser virkelig frem til de ferdige produktene!"Vi håper dette kan inspirere flere aktører til å satse på produktutvikling for kvinnelige fiskere. Hun Fisker x Aalesund Oljeklede er et viktig samarbeid vi er stolte av å være en del av. Stay tuned!

17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Fokus på varslingskanaler

Mediebildet har vist oss at fiskerinæringen har et stort behov for bevisstgjøring og en holdningsendring hva gjelder spesielt kvinnelige fiskere. Vi ønsker å effektivisere varslingsmulighetene for arb

Kommentare


bottom of page